
En sød likør snaps på grønne valnødder og krydderier. Blød rund smag de fleste syntes om til jule eller påske frokosten. Tager minimum 3 måneder at at lave og helst meget meget mere.
Ingridienser:
- 1 liter Snaps 40 – 45%
- 13 Grønne valnødder
- 13 Kaffebønner
- 1/4 Muskat nød
- 3 stk. Kryddernelliker
- 1 stang Vanilje
- 3cm Kanel stang
Sukker sirup
- 1/2 Liter Vand
- 200g Sukke
Valnødder deles i kvarter (pas på de farver meget.)
Krydderier knuses og vaniljen flækkes.
Alle ingredienser undtagen sukker sirup kommes i et glas og stilles lyst og solrigt i 6uger. Krydderier og valnøder sigtes fra. Sukker og vand koges sammen til sirup og afkøles. Sukker sirup tilsættes alkoholen og likøren sættes mørkt og køligt minimum 2mdr. og gerne mere. Mængden af sukker sirup er lidt en smagssag og kan finjusteres senere.
Kan evt. filtreres ekstra for at fjerne bundfald
