Ultra tyndt knækbrød

Meget nemt knækbrød der er knasende sprødt og godt til tapas eller som snak. 

Dejen laves af

  • 3 –  3,5 dl vand
  • 75g Hvedemel
  • 100 g fuldkorns rugmel
  • 50g Grahamsmel
  • 2 tsk sellerifrø
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk salt
  • Sesamfrø, hørfrø eller groft kværnet korn til topping

Krydderier og mængder kan varieres efter smag.

Alle ingredienser undtagen topping røres sammen til en meget tynd dej. Ikke flydende men lige så den kan smøres tyndt ud.

3 -4 spsk dej kommes på et stykke bagepapir

Dejen smørres tyndt ud på bageparpiret med en spatel. Dejen drysses nu med et jævnt lag frø topping.

dejen bages ved 180 ºC  i ca. 15min. Det er meget vigtigt at holde øje med dejen så den ikke bliver for mørk. Når farven er passende tages dejen ud og tages af bagepapiret. Brødet behøves ikke at være helt sprødt endnu og det gør ikke noget hvis det ikke kan fjernes fra bagepapiret i et helt stykke de det alligevel skal knækkes ud i passende stykker.

Brødet tørres efterfølgende i ovnen ved 100 ºC varmluft i en god halv time til det er helt tørt og spises.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *