Brød hjul (nemt Madbrød)

Blødt brød med krydderier, oprindelig opskrift fra Karolines køkken.

nemt at lave, ser checket ud og alle kan lide det.

Egner sig perfekt som kuvertbrød til suppe, forretter eller bare brød. Brødet bages som sammenhængende hjul og man brækker tykker af.  Brødet kan varieres i det uendelige med diverse kryddrier som timian, rosmarin, nigella frø mm.

Ingridienser:

 • 100g Smør
 • 2 tsk. Salt
 • 2 tsk sukker/sirup
 • 50g Gær
 • 1 dl Yoghurt
 • 4 dl mælk
 • Ca. 700g Mel

Smelt smøret i bunden af en gryde. Yoghurt og mælk ned til smøret så det hele tempereres. Pas på at blandingen ikke er for varmt til gæren. Tilsæt gær, salt, sukker og det meste af melet. Ælt dejen let til den ikke er for klistret og kan rulles ud. Dejen skal være blød og smidig.

Del dejen i to ens klumper og rul hver klump ud til en skive med diameter 28cm. Skær skiven med en skarp kniv i 8 – 10 lagkage stykker. Skær ikke helt igennem så dejen stadig hænger sammen.  Flyt dejen til en bage plade eller bagepapir og træk let i dejens kanter så skiven trækkes større og der opstår tydelige delelinier mellem stykkerne.

Pensel med mælk, kaffe, vand eller æg og drys med krydderier i et passende lag.

Velegnede Kryderier:

 • Timian
 • Rosmarin
 • Oregano
 • Nigella frø (også super velegnede æltet i dejen)
 • Hvidløgs olie (så skal brødet ikke pensles)

Lad dejen hæve en god halv time et lunt sted til den er tydeligt større.

Bag brødet ved 225⁰C i 20 – 25min til det har taget lidt farve.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *