Krogmodning er en process der primært påvirker kødets smag og i mindre grad mørhed, lidt afhænigt af kødtypen.
Ved en kontrolleret tørre process er det muligt at sætte sit smags præg på kødet og glæden ved at følge processen fra ophængning til stegning er stor.
Krogmodning kræver et lidt mere advanceret køleskab med luft cirkulation samt temperatur og fugt styrring.
Det er bestemt ikke på grund af prisen man hjemme krogmodner. Kødet er forholdsvist dyrt og kvaliteten af det færdige kød afspejler direkte kvaliteten af det man begyndte med. Der er en del tab i form af afskærring af ben, fordampnings tab af væske samt den tørre overflade på kødet der må kasseres
Et godt råd er ikke at regne på slut prisen.
Det er et must at kende det kød man køber så der er fuldt styr over slagte tid og hvor længe det efterfølgende kan hænge.
Jeg foretrækker kød med ben på. Det er ikke nemt af finde fra andre end slagteren eller hjemme producenter.