Koldrøget Rensdyr kølle

Har som barn ofte fået saltet koldrøget rensdyr kølle fra Grønland som smager fantastisk.

Det er let at skaffe ubenet rensdyr kølle Sverig.

Køllen pudses for alle sener og hinder så det er helt rent kød

Køllen kommer i et elastisk kødnet og lage saltes 4 – 5 døgn ved køleskabs temperatur.

Lagen bestående af 60 g salt og 15 g brun farin pr. liter vand. Lagen koges op og afkøles før køllen kommes i.

Køllen tørres nu ca. 2 døgn ved køleskabs temperatur til overfladen er helt tør og modtagelig for røg.

Køllen røges nu 36 – 40 timer ved maksimalt 20 ºC. Normalt interval røges så 12 timer røg 12 timer pause.

Køllen modnes/tørres efterfølgende yderlig 5 dage ved køleskabs temperatur og er klar til servering.

Spises bedst tyndt skåret på rugbrød med smør og rå løg.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *