Koldrøget Rensdyr kølle

Har som barn ofte fået saltet koldrøget rensdyrkølle fra Grønland som smager fantastisk.

Det er let at skaffe udbenet rensdyrkølle i Sverige.

Køllen pudses for alle sener og hinder så det er helt rent kød

Køllen kommer i et elastisk kødnet og lagesaltes 4 – 5 døgn ved køleskabs temperatur.

Lagen bestående af 60 g salt og 15 g brun farin pr. liter vand. Lagen koges op og afkøles før køllen kommes i.

Køllen tørres nu ca. 2 døgn ved køleskabstemperatur til overfladen er helt tør og modtagelig for røg.

Køllen røges nu 36 – 40 timer ved maksimalt 20 ºC. Normalt interval røges så 12 timer røg 12 timer pause.

Køllen modnes/tørres efterfølgende yderlig 5 dage ved køleskabs temperatur og er klar til servering.

Spises bedst tyndt skåret på rugbrød med smør og rå løg.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *