Burger Boller

Ingredienser: 

  • 3 dl sødmælk
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk. Sukker
  • 50 g gær
  • 50 g smør
  • 250 g Manitoba eller Tippo 00 Mel
  • 250 g Hvedemel
  • Æg til pensling
  • Sesamfrø til topping

Lun mælk blandes med de øvrige ingredienser i en køkkenmaskine undtagen mel. 80% af melet tilsættes og æltes grundigt til en blød dej. Den øvrige mel tilsættes indtil dejen er smidig og ikke klistre for meget.

Dejen forhæves 30 min og formes til 6 stk. flade boller. Dejen hæver derefter endnu 30 – 60 min indtil minimum dobbelt størrelse.  Pensles med æg og drysses med sesam frø.

Bages 15 min ved 220 ºC. Eller endnu bedre 21 – 23 min i kold ovn. Dette giver en lidt bedre hævning og bollerne kan blive virkeligt luftig.

Store boller =125 g (Passer til ø100 mm burger i sousvide)

Små boller= 90 g

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *