Sodavand

GreveVand

Greve vand er udelukkende lavet på økologiske råvare hentet direkte i naturen. Basis er det klareste kildevand tappet fra den hemmelige kilde i Greve. Kildens udspring er en nøje bevaret hemmelighed og kun kendt af bryggeren. 

Greve vand findes i dag med tre smags varianter som er nøje tilpasset den kræsne bruger, der ikke er gamle nok til HansenBryg.

Hyldebrus

Ingredienser

  • 20 klaser friske hyldeblomster uden stilk.
  • 25 g citronsyre
  • 1 citron – saft
  • 1 citron i skiver
  • 500 g sukker
  • 1 liter kogende vand
  • Atamon for konservering

Pluk 20 store klaser hyldeblomster. Fjern stilke og kom dem i en stor gryde.

Kom de øvrige ingredienser i gryden

Overhæld blomster mm. med kogende vand

Tilsæt Atamon og lad saften trække 4 – 5 dag et koldt sted.

Si saften og fortynd drikken efter smag.

Hældes på flasker og tilsæt kulsyre.

Saften kan gemmes 14 dage i køleskab eller fryses.

Ekstrakten blandes i danskvand efter smag og fyldes på flaske.

 

Rosenbrus

Ingredienser

  • 200 g friske hybenroseblade
  • l kogende vand
  • 300 g sukker
  • 2 tsk citronsyre

Pluk ca. en liter kronblade fra hybenrose blomster. Specielt  langs stranden er dette en rimeligt nem opgave i Juni/Juli.

Kog vand og sukker og overhæld bladene.

Lad bladene trække  15 minutter og saften filtreres fra.

Saften er nu grå og uappetitlig.

Tilsæt citronsyre og saften skifter magisk farve til klar pink.

Fortyndes efter smag med vand

Hældes på flasker og tilsæt kulsyre.

Saften kan gemmes 14 dage i køleskab eller fryses.

Ekstrakten blandes i danskvand efter smag og fyldes på flaske.

Grandvand – Opskrifter

Ingredienser:

  • 1/2 kg grand knopper
  • 350 g Sukker
  • 3 L kogende vand
  • 2 citroner

Pluk de yderste helt nye og grønne knopper på rødgran. Skyld knopperne i koldt vand og kom dem i en stor gryde. Hæld 3 l. kogende vand over og blandingen trække ca. 15min. Si derefter væsken.

Bring saften i kog og tilsæt sukker og presset citron.

Saften fortyndes efter smag hældes på flasker og tilsættes Co2.

Saften kan gemmes 14 dage i køleskab eller fryses.

Ekstrakten blandes i danskvand efter smag og fyldes på flaske.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *