Spidstegt svineskank

Ingredienser

  • Svineskank
  • Krydderurter (Laurbærblade, Rosmarin, Timian mm.)
  • Salt/Peber
  • Vakuum poser
  • Sous-vide gryde

 

 

Svineskanke kommes i vakuum pose med et godt drys salt/peber og tidens krydderurter. Der suges vakuum på posen som derefter svejses.

Skanke kommes efterfølgende  i sousvide gryden ved 65 ºC i 18 – 20 timer.

Efter endt tid i sousvide gryden tage skanke op og poser tømmes for saft som gemmes til sovs (PAS PÅ med salt hvis skyen skal bruges til sovs).

Skanke sættes på spyd og steges ved middel varme ca. 1 time.

Efter sousvide gryden er  skankene ret møre og skal
derfor  monteres med ekstra spid der sikre rotation med spydet. Skankene bindes med kødsnor til spydet så de ikke falder af.

Temperaturen i stenovnen reguleres ved at styrer luft til og fra ovnen og
der skal tilstræbes en temperatur på 200 ºC for ikke at branke sværen.

Skanke er efterfølgende smør møre med en god røg smag. Serveres med grøntsager og  kartofler helst stegt samtidigt i stenovnen.

skyen koges op, skummes  og inddampes lidt. Tilsæt lidt fløde og der bliver en himmelsk sovs.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *