Røget Ål

Næsten ingen ål tilbage så dem ryger vi ikke mere!!!!

Bare lige for ikke at glemme hvordan, kommer her en lille beskrivelse.

De rensede ål kommes 12 timer i en spand med salt for at tage det værste slim og få lidt saltning af kødet. De skal stå ved køleskabstemperatur. 

Ålne vaskes med rent vand så slimet fjernes og hænges op i hovedet med kroge.  Ålen skal nu tørre et par timer timer til skindet er nogenlunde tørt.

En lille genvej er at give dem en tur med gas ukrudtsbrænderen. Først for at tørre skindet lidt og dernæst for at åbne ålens bug så røgen bedre kan trænge ind. Det er vigtigt at det er en hurtig flambering uden at få kogte/brændte områder på fisken

Ålen varmrøges i 1,5 – 2 timer afhænigt af fiskens størrelse.

Der bruges helst kirsebærbrænde og temperaturen reguleres med våde klude til maksimalt 80ºC under hele forløbet.

Da de enkelte ål er forskellige i størrelse røges de individuelt. Ålen er færdig når man trykker med tommel og pegefinger ved gatet og fingeraftrykket bliver inden i kødet, Fjedre kødet tilbage skal det røges lidt længere.

2 kommentarer til “Røget Ål”

  1. Michael Wojciechowski

    Når ålen ikke er lukket ordentligt op er det fordi de ikke for varme nok i starten , 0g så er den ikke længere .. jeg har røget i over 40 år og hvis man har styr på sin ovn så er de lukket op på ca 10 min .. jeg vil sige jeg bruger kun brænde .. og smuld til at dæmpe varmen … kunne aldrig drømme om at bruge el ovn eller gasbrænder … mvh Michael

    1. Du har helt ret i, det er et spørgsmål om rigeligt varme i starten. Min Svigerfar der har røget i mindst 40år har lært mig dette lille trick og det er yderst velfungerende, så det har jeg ingen problemer i – det gælder vel om at sikre en god og ensartet kvalitet og jeg bruger allerede brænderen til at starte ovnen med.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *