Humle dyrkning, høst og tørring

Humledyrkning er ikke en svær disciplin. Detaljer omkring jordbundstyper, gødning og beskæring må anses for irrelevante, den gror bare og den gror meget. Den egentlige problemstilling består nok i hvordan man holder planten nede til et anstændigt niveau uden for mange rodskud.

Høstning

Humlen høstes omkring midt september når blomsterne er begyndt at tørre let uden at der er brune pletter. Når humleblomsten modnes dannes en gul voks på blomstens støvdragere. Stryges hånden over blomsterne afgiver blomsterne en meget kraftig og karakteristisk duft hvorefter blomsterne plukkes.

Humlen tørres f.eks. med et tørreapparat og vakuum pakkes og gemmes helst skærmet for lys.     

Smagen og bitterheden er lidt uforudsigelig men er med sucess anvendt i flere øl.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *