Karamelliserede løg i Stenovn

Karameliserede løg i Stenovn

  • 1 kg blanede løg, skalotte, zitauer eller hvad der er ved hånden.
  • 2 hele hvidløg hele fed eller halverede.
  • Friske Timian eller rosmarin stilke
  • 1 – 2 Spsk Honning
  • 1-1,5 dl God Oliven olie
  • 1 -2 spsk Balsamico eddike
  • Salt/Peber
Skræld løgne så de stadig er hele og kom dem i et passende ildfast fad. Læg halverede hvidløg, timian og rosmarin kviste ved fadet og hæld olie, eddike og honning over fadet. Afslut med godt med salt og peber.

Bag det hele i stenovnen eller ovnen ved ca. 180ºC en god time eller mere til det hele er godt gennembagt. Med en ske hældes eddike og olie over løgne et par gange i forløbet og vend eventuelt løgne hvis de bliver for mørke. Retten laves snildt et par timer i forvejen og lunes før brug.

Passer til alt kød.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *