Svensk Knækbrød

Svensk Knækbrød 20 – 25 stk.

Ingridienser:

  • 50g Gær
  • 1dl Surdej (eller 1dl Vand)
  • 50g Smeltet smør
  • 2.5dl Vand
  • 1 tsk. Salt
  • 1 tsk. Honning
  • 3dl Fuldkorns mel fra stenkværn
  • 3dl Fuldkorns Rugmel
  • Klid til udrulning

Opløs gær i vand og surdej. Tilsæt smeltet smør, honning og salt og rør sammen.

Tilsæt mel og ælt til det er en fugtig ikke for tør dej der er let at rulle ud.

Lad dejen forhæve 45 min.

Ruld ud til 3mm tykke skiver med en diameter ca. på20 cm.

Udstik et hul i midten af skiven.

En pose med kikærter eller tilsvarende kugler trykkes ned i overfladen så der dannes en masse nedtryk som hindre brødet i at hæve i for store sammenhængende felter.

Brødne efterhæves 25 min.

Bag brødene ved 250C i ca. 7 min, uden de tager for meget farve.

Er knækbrødne ikke helt tørre får de en ekstra tur ved 100C i minimum 60min.

Smager himelsk med godt med smør og spegepølse.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *