Koldrøget Dyrekølle

Nøgleben og eventuelt lårbenet fjernes. Køllen finpudses bedst muligt for hinder og sener for et pænt og mørt slutresultat. 

Køllen kommes i et kødnet for at holde kødet lidt sammen.

Køllen tørsaltes 14 – 21 dage i et fødevaregodkendt kar. Køllen dækkes fuldstændigt med salt og stilles koldt. Med et par dages mellemrum vendes køllen for at sikre fuld kontakt med salten uden lufthuller. Dette gøres for ikke at miste saft (ikke helt sikker på det holder)

Efter endt saltning skylles salten af og køllen udvandes i et døgn.

Den saltede kølle tørres nu 5 – 7 døgn ved køleskabe temperatur. Overfladen skal være helt tør så overfladen er modtagelig over for røg.

Køllen kold røges nu 48 timer ved maksimalt 80ºC. Der røges 12 timer hvorefter der holdes 12 timers pause osv.

Efter endt røgning skal køllen modnes/hvile yderlige mindst 14 dage hvorefter den er klar til prøvesmagning

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *