Flæskesvær

Skulle der være en rest svær tilbage fra en kamsteg eller lignende er der her en god opskrift på gammeldags flæskesvære – ikke sunde men bestemt velsmagende og nemme at lave.

De bedste svær sidder på kamme og ikke alt for langt nede på buge, Sværen skæres i ensartede stykker og stables i blokke. en nat i køleskabet og de er nemme at skærer ensartet på pålægs maskinen.

Der laves en saltlage bestående af 175g salt pr. liter vand. Lagen koges sammen og afkøles. Har man travlt kan salten med lidt omhu opløses i det kolde vand men syntes selv det er besværligt. Sværen salter en time i lagen hvorefter den afdryppes, kommes i en pose og ligges på køl til dagen efter.

Sværen skal nu steges i en bradepande midt i ovnen med under og overvarme ved 165⁰C. Det er vigtigt at der ikke er alt for meget svær på bradepanden så 6 -750g er passende pr. stegning. Sværen vendes i lidt olie før stegning for at undgå sammenklistring. 

Sværen steges nu i 90 min og vendes et par gange så de bliver ensartet. Når de er hårde og har taget lidt farve tages de ud af ovnen og afkøles en god times tid på fedtsugende papir i friluft.

Nu eftersteges sværen ved 200 – 220 ⁰C i 10 – 15min. sværen vendes jævnligt for at få en ensartet stegning og når svære begynder at boble op er de færdige. Det er vigtigt at holde øje med sværen hele tiden i denne process så de ikke får formeget.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *