Hydroponisk Dyrkning

Hydroponisk dyrkning er dyrkning af planter uden jord. Planter sættes i et dyrknings medium f.eks. Rockwool som overrisles med næringsholdig jord. Fordelen er salat og urter uden jord og med lidt kunstigt lys og varme muligheden for hjemmeproduktion om vinteren. 

Første version er en gave fra min bror og et relativt simpelt design fundet på youtube. 

I en fødevare godkendt opbevarings kasse monteres en lille sprinkler pumpe med et rørsystem. Et antal dyser laver et vandret vand tæppe. 

I Kassens låg er boret huller for 8 stk ø8 potter som hænger ned fra låget.

Spire af salat og krydderurter er for spirret i et rockwool gro medie. Gromediet er sat i åbne potter og efterfyldt med Leca nødder. Pumpen cirkulerer nærings beriget vand omkring potterne som holdes fugtige. En 40W grolampe er monteret over kassen og det hele styres af et par timerure.

Lys er tændt 12 timer/dag og vand cirkuleres 4x15min/dag.

Fordele

  • Simpelt
  • billigt

Ulemper

  • Dyser virker kritiske for snavs og varierende tryk
  • Anmassende lyd – vågner men om natten og lytter til vandet skal men helt sikkert tisse

 

Salat med mikrogrønt fra “haven” – Ærteskud, hvidkløver, violet radise og lidt snyde salat.

Februar i haven – 2 typer Bassilikum, Salat basilikum, to typer salat  samt diverse mikro grønt. Forsøger at så ca hver 14 dag så der hele tiden er nyt til maden.

Opgradering af haven så kapaciteten nu er 19 potter. Opgraderingen er et ebbe flod system hvor nærings beriget vand pumpes op i en bakke hvor potterne suger vand et par minutter. Bakken er så utæt at vandet løber af når pumpen stoppes.

Ny batch salat, basilikum og kål er sået. Der sås nu konsekvent hver 14 dag så der skal spiser 5 salat hoveder, 2 krydderurter + diverse pr. 14dag (spændt på om det holder i længden)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *