Paratha

Bemærk! Et godt bud på et brød, men ikke helt tilfreds endnu.

Pandestegt Indisk brød der minder lidt om Butterdej. Helt sikkert ikke sundt da de er fyldt med smør, men der er noget over det, god smag og lagdelt konsistens.

Ingredienser

  • 7,5dl mel
  • 2 spsk Salt
  • 1 Æg
  • Vand
  • 1 tsk Bagepulver
  • 25o g Ghee til dej og stegning

Ghee er smeltet smør hvor proteinrester fra mælken bundfældes og fjernes.

Bruges almindeligt smeltet smør er der tendens at proteinrester branker og giver “sod” på brødet, primært et kosmetisk problem.

Fremgangsmåde

ingredienser æltes grundigt sammen til en helt glat og blød dej.

Dejen hviler nu en halv time.

Dejklumpen deles i 8 stykker og foldes til runde kugler og rulles ud til en tynd plade, ca. 2 mm tykkelse

Dej pladen smørres med ghee og drysses med et tyndt lag mel.

Der er nu et væld af foldemetoder for det færdige brød men tænker det er nuancer på det endelige brød.

Dejen rulles sammen

rullen drejes til to sammengængende snegle.

Sneglene foldes over hinanden og dejen rulles forsigtigt ud til et brød med den tykkelse på 4 – 5mm.

Brødene steges på pande ved middel varme og godt med smør, ingen sagde det var sundt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *