Aubergin og Parmesan i stenovn

  • 1 Stor Aubergine
  • Salt/Peber
  • 4Spsk. God Oliven Olie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 kniv spids spidskommen
  • 1 håndfuld Frisk Basillikum
  • 2 klumper frsk mozarella
  • 1 kop frisk revet pamesan (Parmigiano Reggiano eller hjemmelavet)

Skær auberginen i 8mm tykke skiver og svits dem på en varm pande med oliven olie, salt og peber. Auberginen suger en del så brug ikke for meget olie. Efter nogle minutter på hver side har de taget lidt farve og er næsten møre, hvorefter de tages af panden.

Skær Mozzarellaen i skiver, der skal være ca. Halvt så mange skiver mozzarella som skiver Aubergine.

Svits derefter hakket hvidløg i olie og tilsæt tomater og spidskommen og salt. Lad det hele koge 15- 20min og mos tomaterne så det bliver er sovs.

I et lille ildfast fad lægges en skive aubergin. Kom en god spsk. Tomat sovs på toppen og  og nogle basillikum blade. 

Dernæst en skive mozarella ovenpå.

Og en skive aubergine på toppen

Hæld dernæst resten af tomatsovsen omkring stablerne og afslut med rigeligt parmesan ost på toppen.

Bag det hele i stenovnen ca. 45min eller til det hele er rygende varmt og godt mørt – hellere lidt for meget end for lidt tid.

Varianter:

Squas og hele tomat skiver egner sig fortrindeligt som suplement.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *