Ingredienser (50 – 60 personer)
1 stk. svin på 25 – 30 kg
15kg briketter (anvendes briketter af god kvalitet regnes 1/2 – 1 time ekstra da
de er længere tid om at varme op)
Optændingsblokke
1 flaske ketchup/barbecue sovs
Salt
Pulver krydderi allround eller barbecue
Stanniol
1 stk. Holmegård sten
Stålbørste
Hobby kniv
Arbejdshandsker
Fremgangsmåde:(lukket gril)
3 – 4 timer før maden skal være klar rulles 3
baner stanniol ud i bunden af grillen.
Briketter hældes i grillens bund og langs med
sidder.
Grillen tændes og riste ligges på plads,
låget skal stå åbent.
Grisen ridses med hobby kniven men kun så
dybt at sværen er gennemskåret.
Grisen lægges på ryggen og halvdelen af
ketchup/barbecue sovsen smøres godt ind i kødet som efterfølgende drysses med
salt.
Grisen ligges på bugsiden på risten med en
sten placeret under ryggen indvendig i grisen. Oversiden smøres med ketchup og
krydderier og salt så det kommer helt ned mellem sværen.
Grisen steges i 2,5 time hvorefter drysses
mere salt og krydderi over grisen.
Ca 1/2 time før grisen er færdig stegt skæres
skinker af og udbenes. Boven og skinker er ikke helt færdigstegt endnu og
bredes derfor ud over gløderne mens der holdes øje med sværen så disse bliver
helt perfekte.