Jo mere enkelt desto bedre – Min favorit opskrift er uden de store dekedare.
Ingredienser
- 1000 g Hakket svine lever (Frosset fra supermarkedet fungerer fint)
- 500 g Hakket spæk
- 200 g Smør
- 300 g Hvedemel
- 1 l sødmælk
- 1 stort revet Løg
- 8 strøgne tsk. Salt (Ja der står rigtigt)
- 1,5 tsk. Peber
- 3/4 tsk. Allehånde
- 3 æg
Lav en opbagning af smør, mel, mælk og krydderier.
Smelt først smøret i en tykbundet gryde. og dæmp varmen til medium.
Rør melet i og pisk til det samler sig i en melbolle
Tilsæt langsomt mælk og pisk så melet optager mælken og bliver en jævn opbagning.
Kog opbagningen 5min og smag til med Aldehånde og salt og peber.
Tilsæt spæk til den varme og rør det grundigt sammen. Når opbagningen er kølet lidt tilsættes lever, løg og æg
Hæld massen i forme og bages i vandbad 60 – 90min ved 180 Lidt afhænigt af formenes størrelse.
Leverpostejen kan fryses og bages når der er behov.