Som biavler der der altid en rest honning der skal bruges. En oplagt anvendelse er hård Spansk Nougat – Turon.
Ingredienser:
- 300g Mandler evt. mandler og hassel nødder
- 1 Æggehvide
- 200g honning
- 200g Sukker
- 2 spsk vand
Mandler smuttes og tørres i ovnen ved 150°C. De må gerne tage lidt farve uden at blive mørks.
Bruges hassennødder og mandler skal de ristes hver for sig for bedst muligt resultat.
Æggehviden pikes stivest muligt
Vand, sukker og honning kommes i en gryde og koges til 120°C.
Den varme Sukkermasses hældes i æggehviderne i en tynd stråle mens der piskes kraftigt. Pas ikke at ramme skål og piskeris for meget, da sukkeret sætter sig fas på de kolde overfladert.
Pisk det hele sammen til en sej en sej skum og kom det tilbage i en gryde.
Under omrøring varmes massen langsomt til ca.150°C. Det er svært at måle temperaturen da det er noget klistrer stads. Med en teske , dyb enden så lidt af sukker massen hænger på. Dyp prøven i koldt vand og nar den er kølet test hårdheden.
Resultatet skal være hårdt før massen er varm nok.
Det er meget vigtigt at der ikke varmes for kraftigt og at der røres hele tiden da massen ellers brænder på.
Når sukkerprøven er hård slukkes for varmen og mandler og nødder tilsættes og blandes grundigt rundt.
Hæld massen ud på et stykke bagepapir eller et silicone stykke og tryk massen ud til en ensartet påade på cs. 15mm tykkelse. Lad det hele afkøle og skær nougaten ud til passende stykker.
Kunsten er at ramme en temperatur hvor nougaten er hård, “tør” uden at klistre og ikke smager brændt. Det er ret hårdt at piske massen så jeg ambefaler små portioner.