Ingredienser
- 6 Andelår f.eks. 300g/stk.
- Friske Krydderurter, Timian, Rosmarin
- 4 fed hvidløg
- Revet skald af en økologisk citron
- 1,5 Spsk. Salt
- 1,5 Spsk Sukker
- Peber
- 1 kg Andefedt
Skyld andelårne og fjrern skind og fedt trevler så de ser pæne ud.
kom Lårene en gryde med krydderier, revet citron skald, presset hvidløg, salt og peber.
Masser krydderierne grundigt ind i lårne og lad det hele stå og trække under låg i 24 timer ved køleskabs temperatur.
Børst de værste krydderier af lårne. Smelt andefedtet i gryden og kom lårne i. de skal helst være helt dækkede så enten en mindre gryde eller mere andefedt.
Lårene simre nu 3-4 timer ved 80 – 90 C. De skal være helt møre.
De Confiterede lår nu steges på en pande eller i ovn til skindet er sprødt eller de kan gemmes.
Steges de i ovn skal de have 10 – 15min ved 225C varmluft og evt lidt grill til sidst så skindet er sprødt og gyldent.
Laver altid for mange og fryser en del af dem til senere brug.
Steriliser en passende bøtte med kogende vand. Kom de confiterede lår i bøtten og dæk fuldstændigt med andefedt. Sæt det hele på køl og lårene kan holde rigtigt længe i køleskab, omegnen af 30dage. Alternativt vakuum pakkes og frys lårene til de skal bruges.