Sennep er super nemt at lave og kan varieres på uendeligt mange måder.
Det primære er en god krydderi kværn der kan male sennepsfrøene meget fint.
Det svære i sennepsfremstilling er at lave en stærk sennep og f.eks Dion sennep har altid skuffet lidt på det stærke.
Bornholmsk sennep
- 3 Spsk Gul Sennepsfrø
- 3 Spsk. brun sennepsfrø
- 4 -5 spsk. honning eller brun farin
- 6 spsk. vand.
- 6 spsk. æbleeddike
- 1 tsk Salt
Mal sennepsfrø til et fint pulver. Tilsæt de øvrige ingredienser og juster konsistensen med vand.
Lad sennepen trække et par dage før brug.
Almindelig sennep
Ingredienser:
- 3 Spsk. Gul Sennepsfrø
- 2 Spsk. sennepspulver
- 1 tsk Sukker
- 2 Spsk. Vineddike
- 1 Spsk. Oliven olie
- 1/2 tsk Salt
- Vand
Hæld kogende vand over senneps frøene og lad dem trække en time. Hæld overskydende vand fra . Tilsæt de øvrige ingredienser og juster konsistensen med vand.
Lad senneppen trække et par dage før brug.
Grovsennep
En god grov sennep til salat dressing mm.
Ingredienser:
- 3 Spsk Gul Sennepsfrø
- 3 Spsk Sorte Sennepsfrø
- 2 Spsk fint sennepspulver
- 4 tsk Sukker
- 3 spsk Vineddike
- 2 Spsk Oliven olie
- 1 dl kogende vand
Hæld kogende vand over sennepsfrøene og lad dem trække en time. Hæld overskyden vand fra og gem det til justering af konsistensen senere. Tilsæt de øvrige ingredienser.
Blend massen til en god konsistens og Juster evt. med senneps pulver og vand indtil en passende konsistens er opnået
Dijon sennep
Stærk sennep (svært at få den rigtigt stærk)
Ingredienser:
- 6 Spsk Gul Sennepsfrø
- 6 Spsk druesaft eller hvidvin
- 1 tsk Sukker
- 3 – 4 spsk God æble eddike
- 1 tsk Salt
- Vand
Sennepsfrøene males finest muligt i en krydderikværn.
Senneps pulver og druesaft blendes sammen til en pasta som trækker natten over ved stue temperatur.
Øvrige ingredienser tilsættes og røres grundigt sammen.
Juster evt. med senneps pulver og vand indtil en passende konsistens er opnået
Sennep med Honning
Ingredienser:
- 4 Spsk Gul Sennepsfrø
- 2 spsk Vineddike
- 1 Spsk Rapsolie
- 3 spsk Honning
- 1/2 tsk Salt
- Vand
Sennepsfrøene males til et fint pulver. Sukker, salt, eddike, honning og olie tilsættes. Det hele blendes til en fin konsistens.
Juster evt. med senneps pulver og vand indtil en passende konsistens er opnået
Inspiratinen til sennep produktion.