Svensk Knækbrød

Svensk Knækbrød 20 – 25 stk.

Ingredienser:

  • 50g Gær
  • 1dl Surdej (eller 1dl Vand)
  • 50g Smeltet smør
  • 2.5dl Vand
  • 1 tsk. Salt
  • 1 tsk. Honning
  • 3dl Fuldkorns mel fra stenkværn
  • 3dl Fuldkorns Rugmel
  • 3 tsk. Natron
  • Klid til udrulning

Opløs gær i vand og surdej. Tilsæt smeltet smør, honning og salt og rør sammen.

Tilsæt mel og ælt til det er en fugtig ikke for tør dej der er let at rulle ud.

Lad dejen for hæve 45 min.

Rul dejen ud til 3mm tykke skiver med en diameter ca. på 20 cm. Dejen er ret fugtig så massere hvedeklid på bordet over og under dejen når der rulles.

Brug en knækbrøds kagerulle eller en pose med en pose med kikærter der trykkes ned i dejens overfladen, så der dannes en masse nedtryk. Dette hindre brødet i at hæve i for store “bobler”.

Udstik et hul i midten af skiven med et snapseglas.

Brødene efterhæves 25 min. og bages ved 250C i ca. 7 min, uden de tager for meget farve.

Brødne skal nu tørres ved 100C i minimum 60min.

Smager himelsk med godt med smør og spegepølse.

Gemmes i en lufttæt beholder.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *