Ungarsk Kartoffel brød

Også kaldet Fedtebrød

Brødet der smager himmelsk, men bryder alle grænser for kalorie indhold. Det eneste brød der efter en grill sommer kunne måles på badevægten, af samme grund rationeret til maksimal bagning  to gange årligt.

Ingredienser:

  • 25 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 30 g salt
  • 200 g kogte kartofler
  • 500 g mel
  • 1,5 l Raps olie til bagning.

Kartofler rives fint og moses. Nemmest når de er varme men det går også med kartofler fra dagen før. Kartofler blandes med vand, salt, gær og æltes med mel til en blød let klistret, elastisk dej.

Dejen hæver en god time et lunt sted til dobbelt størrelse. 

En klump dej på størrelse med en lille halv bolle tages fra og trykkes flad med håndroden til et aflangt brød på 7 x 15 cm. Form hele portionen så de først får lidt  tid til efterhævning før bagning.

En pande med olie (minimum 3 cm lag i bunden) varmes op til ca. 180 ⁰C 

Brødet bages i olien til det er fint gyldent hvorefter det vendes. det tager et par minutter for hver side.

Tag brødet af panden når det ser færdigt ud og læg det på fedtsugende papir. Der kan bages 4-6 brød af gangen.

Spises med cremefraiche,  krydderurte dip eller flødeost når det er helt varmt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *