Wonton toppe er små pastaplader fyldt med en fars af kød, fisk, skaldyr og grøntsager. Toppene foldes mere eller mindre sirligt hvorefter de dampees eller friture koges. Super fin forret eller velkomst snak som dyppes i chili eller soya sause.
Farsen laves af hakket kød, hakket rejer mm der blandes med fint snittede forårsløg, ingefær, bambus skud, div. kinesiske saucer og krydderurter, typisk koriander. Variationerne er mange og det hele smager super godt.
Wonton dej er små frosne dej plader. der er ca 50 stk. i en pakke der købes ved kineser købmanden som frosne. Pladerne tøs et par timer. Dej plader pensles med et tyndt lag sammenpisket æg eller vand langs med kanter der skal samles.
En god teske fuld fars ligges på midten af pladen
hjørner foldes ind mod midten og samles i en lille top. der klemmes hårdt et stykke nede så toppen er holdt helt samlet og klistre sammen.
Wonton dej er meget nem at arbejde med og den færdige top stilles på en tallerken smurt med en anelse olie så det ikke klistre til tallerknen. Wonton pladerne er lidt melede og selvom toppene stilles tæt er der ingen tendens til at de klistre sammen.
De færdige toppe dampes eller friture steges i 180C olie til de er gyldne og sprøde. Det tager 5 – 6min i begge tilfælde.i
Wonton med svinekød (50 Stk.)
Ingredienser
- 250 g hakket svinekød
- 1 spsk hakket løg
- 1 fed hakket hvidløg
- 50 g hakket bambusskud
- 1 spsk lys soya
- 2 tsk fiskesovs
- 1 tsk sukker
- 1 knsp hvid peber
- 50 stk. wonton-plader
- rigeligt olie til friturestegning
Wonton med Svin og rejer (50 Stk.)
Ingredienser
- 200 g hakket svinekød
- 100g Rå rejer
- 1 spsk hakket løg
- 1 fed hakket hvidløg
- 1 spsk lys soya
- 2 tsk fiskesovs
- 1 tsk sukker
- 1 knsp hvid peber
- 50 stk. wonton-plader
- rigeligt olie til friturestegning
Wonton med rejefyld (50 Stk)
Ingredienser
15 rå store rejer (Vaname, tiger etc.)
1 citrongræs
1 spsk. fintrevet ingefær
½ rød chili (Omnicolor)
2 forårsløg
2 spsk. finthakket vandkastanje
1pisket æg
1 spsk. hvedemel
1/4 tsk. fint salt
50 stk wonton dej 8×8 cm
Olie til friture stegning
Dip, lime
- 1 Lime, saften
- 2 spsk. sukker
- 1 spsk. fiskesovs
- finthakket rød chili efter smag
Dip, Soya
- Bønnepasta
- Hvidløg
- Hosin sauce
- Sød Chili sauce
- 1 spsk. hakket koriander