Ingredienser:
- 3 dl sødmælk
- 2 tsk salt
- 1 spsk. Sukker
- 50 g gær
- 50 g smør
- 250 g Manitoba eller Tippo 00 Mel
- 250 g Hvedemel
- Æg til pensling
- Sesamfrø til topping
Lun mælk blandes med de øvrige ingredienser i en køkkenmaskine undtagen mel. 80% af melet tilsættes og æltes grundigt til en blød dej. Den øvrige mel tilsættes indtil dejen er smidig og ikke klistre for meget.
Dejen forhæves 30 min og formes til 6 stk. flade boller. Dejen hæver derefter endnu 30 – 60 min indtil minimum dobbelt størrelse. Pensles med æg og drysses med sesam frø.
Bages 15 min ved 220 ºC. Eller endnu bedre 21 – 23 min i kold ovn. Dette giver en lidt bedre hævning og bollerne kan blive virkeligt luftig.
Store boller =125 g (Passer til ø100 mm burger i sousvide)
Små boller= 90 g