Ramen Nudler

Japanske nudler lavet af højprotein mel, vand og ristet bagepulver. Super gode i Ramen suppe, wok mad etc. Udmærker sig ved at kunne gemmes et par dage i køleskab eller fryses – Derfor denne opskrift af 1kg mel.

Ingredienser

  • 5dl koldt vand
  • 500g hvedemel
  • 500g højprotein mel F.eks manitoba, tipo 00 etc.
  • 2,5 tsk kansui (ristet bagepulver, se nederst på siden)
  • 1 spsk. salt.

 

Fremgangsmåde

Rør vand, ristet bagepulver og salt sammen så det er opløst.

Tilsæt mel og ælt på maskine i min. 15 minutter

Dejen skal være fast og samlet. Tilsæt evt lidt ekstra vand hvis dejen ikke har samlet sig efter 10 minutter.

Lad hvile en time under plast folie så overfladen ikke tørre ud.

Rul  dejen på traditionel vis på pastamaskine som en hver anden pasta dej. Dejen skal være smidig og “tør” Drys eventuelt med lidt majsmel ved sidste rulning.

Rul dejen tyndt ud, jeg bruger indstilling  7 af 9

Skær dejen i tynde strimler

Drys majs mel over de udskårne nudler så de ikke klistre sammen.

Kan holde sig 3 – 4 dage i køleskab pakket lufttæt eller 6 mdr. på frys (derfor denne store portion)

 

Rør vand og bagepulver og salt

Tilsæt mel og ælt på maskine i 15 min

Vejen skal være fast og samlet.

Lad hvile en time

Rul på pastamaskine

Rul tyndt ud bruger 7 af 9

Skær i tynde strimler

Drys majsena mel på så de holdes adskilt.

Kan holde3 – 4 dage i køleskab pakket lufttæt eller 6 mdr. på frys (derfor denne store portion)

 

Portions anrettet til hot Pot Suppe.

Ristet bagepulver

Hæld 1dl pagepulver på et stykke bagepapir i et jævnt lag. Rist bagepulveret midt i ovnen ved 135c i 60 min.

Afkøl pulveret og gem det der ikke bruges i et tætsluttende glas.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *