Ristede saltede mandler
Ingredienser:
- 350g Mandler
- 2 dl Vand
- Salt
Vandet koges op og der tilsættes langsomt salt indtil der ikke kan opløses mere i vandet. Vær lidt forsigtig så der ikke er for meget uopløst salt tilbage i vandet. På første billed er alt salt ikke opløst, så der tilsættes vand indtil der ikke er synligt salt.
Hæld mandlerne ned i salt lagen og derefter over i en sigte nå alle mandler er våde.
Rist mandlerne ved 200°C i 5 min. Vend mandlerne og rist derefter yderligere 5 min. Tiden varierer lidt fra ovn til ovn.
Ristede hasselnødder
Ingredienser:
- 350g Hasselnødder
Rist nødderne 5min ved 200°C varmluft i 5min. Vend nødderne og rist yderligerer 5min hvorefter nødderne afkøles.
Kom derefter nødderne i en pose og gnid dem mod hinanden indtil alle skaller er gnedet af.
Ved at øge riste tiden opnår men mere og mere “nougat” smag men grænsen mellem ristet og brændt er hård fin.
Ved brug af kafferister opnås et godt og ensartet resultat. 350 g hasselnødder ristes 7,3 min ved 250°C.
Blandede Ristede Nødder
Ingredienser:
- 25% Ristede Hasselnødder
- 25% Ristede saltede Mandler
- 25% Saltede Peanuts
- 25% Rosiner
Det hele blandes til en super god snack.