Spidstegt kylling med krydderurter og Citron
- 1 kylling
- 2 spsk. smør
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk frisk hakket Timian
- 1 spsk hakket rosmarin
- 1 spsk hakket Salvie
- Salt/peber
- 1 bundt Persille
- 2- 3 usprøjtede citroner
- Kødsnor
Vask og tør kyllingen.
Løsn forsigtigt skindet på kyllingens bryst.
Bland smør og krydderier og smør blandingen ind under kyllingens skindt.
Fyld kyllingen med hele citroner og persille.
Bind skindet sammen i hals og gump med kødsnoren og sæt kyllingen på spid.
Da kyllingen krymper under stegning har jeg altid et medbringer spyd gennem kylling og øjer på endespid.
Steg kyllingen en lille time afhænigt af bålet til en kernetemperatur på 74°C. Lad derefter kyllingen trække 15min før den skæres.
Spidstegt Barbecue kylling
- 1 dl Raps olie
- 1/2 dl Heinz Ketchup
- 2 spsk. Brun Farin
- 1-2 spsk. Æble eddike
- 1 fed hvidløg
- 1/2 tsk. tørret chili eller efter smag
- et skvat Tabasco (Hjemmelavet)
- Løg og æble til fyld
Fremgangs måden er som ovenstående idet marinade sprøjtes ind under samt smøres uden på skindet. Kyllingen fyldes med løg og æbler for at få noget fugt ind i kylligen.
Steg tilbehøret sammen med kyllingerne og helst under så fedtet drypper ned over kartofler og grøntsager.