Kastanje likør Skriv en kommentar / Likør / Af Finn Hansen Ingredienser: 800 g Ægte/spise kastanjer (når skrællen er fjernet bør der være ca. 500g) 200g sukker 2dl vand 5dl brandy Fremgangsmåde Fjern først den ydre skræld med pigge, det er en god ide at bruge handsker. Kog derefter kastanjene i rigeligt med vand i ca. 20 min. Skræld kastanjerne så både den ydre mørke hinde og den indre lyse hinde fjernes. Det er nemmest ved at snitte skalden med en kniv og krænge skalden af, men noget af et pillearbejde. Tilsæt 2dl vand i en gryde, tilsæt de skrællede kastanjer og varm forsigtigt op til det simre. Tilsæt sukker og rør forsigtigt til sukkeret er opløst. Lad det simre ca 10min under låg og køl derefter væsken af til stuetemperatur. Hæld væske og kastanjer på et sylteglas og tilsæt Brandy. Lad det hele trække 3 – 4 uger og sigt derefter kastanjer fra. Likøren smager fint om end ikke lige så markant i smagen som den man kan købe. Min blev meget uklar og har store kvaler med at filtrere likøren så den er præsentabel ved servering.