Italiensk kartoffel pasta. Spises kogte med tomat sovs og parmesanost eller steges i smør og med friske salvie blade.
1200g kartofler
2 Æg, små
300 g Hvedemel +/-
2tsk.salt
evt. Muskatnød
Smør til stegning
Salvie Blade
Skær et kryds i nogle gode store bage kartofler med skrald.
Bages ved 200 ⁰C til de er helt møre og lad dem afkøle lidt.
Det letteste er at mose de varme kartofler i en gammeldags kartoffel moser. Fjern skræller mellem hver presning.
Bland æg og mel i kartoffel massen og rør det til en fast dej.
Tilsæt evt lidt ekstra mel så det ikke klistre alt for meget. Dejen skal ikke æltes bare samles til den er ensartet.
Rul passende stykker dej ud i 1,5 -2 cm stænger og skær den i 1 cm brede stykker. Brug rigeligt med mel så det ikke klistre sammen.
Den italienske metode er nu sirligt at rulle hvert dejstykke mellem to gafler så de får en fin rillet facon. Det er mit liv for kort til så de får et ordentligt drys mel og rulles forsigtigt rundt så alle flader er dækket med melet og ikke klistre.
Lægges derefter på bagepapir med rigeligt mel og tørres en halv times tid.
Koges derefter i let saltet vand med et skvat olie (for at hindre sammenklistring)
Gnocchi er færdige når de stiger op til overfladen af kogevandet. De kogte Gnocchi fiskes op med en hulske og lægges i en skål, dryp evt lidt olie over.
De færdige Gnocchi spises nu som kogte eller steges i smør og krydderier. Det sidste er klart at foretrække.