Corona krise og alt er lukket ned – lidt kreativitet og vi kommer igennem alligevel.
Mongolian Barbeque inspireret af tidligere besøg ved den lokal kineser restaurant.
HotWok gasbluset med en 8 mm stål bageplade på toppen. Et par malerspartler indkøbt til lejligheden. Det hele under emhætten for at holde røgen lidt nede.
- Kød.
- Okse inderlår
- Svine nakkekam
Skal frosset og skåret i 2 mm tykke skiver på pålægsmaskinen.
Tilbehør
- Forårs-løg
- Spidskål
- Rød peber
- Sukker ærter
- Bønnespire
- Gulerødder
- Champion
- Hvidløgs toppe
- Blomkål
- Bambusskud
- Revet ingefær
- Chili
- Sesamfrø
Det hele snittet fint for lyn tilberedning
- Kogte nudler
- Kogte Ris
Olier
- Sesamolie
- Hvidløgs olie
Marinade til stegning
- 3 spsk. Sou Sauce (ikke soya)
- 1 tsk. Ingefær, revet
- 2 tsk. Honning
- 1 spsk.. Sesam Olie
- 1 spsk.. Sesamfrø
- Chili efter smag
Det hele blandes og bruges som en marinade der hældes over under stegning.
- Soja erstatter salt.
- Housin sauce
- Oyster sauce
HotWok bluset på medium varme. Processen er enkelt – et par tsk. olie på pladen, kød steges først til det ikke er rødt mere.
Godt med grøntsager, nudler og marinade. Stegtid 2 – 3 minutter. En stegning rækker til 2 – 3 personer og konceptet er mange små stegninger med forskellige kombinationer af kød, grønt og marinade.
Det skaber lidt røg i køkkenet og temperaturen under emhætten er til tider kriminelt høj, måske bedre udendørs hvis temperaturen tillader det.
Super hyggelig madlavning, efter første stegning er alle med på hvordan det skal gøres og man laver derefter sin egen portion.