Ingredienser
- Svineskank
- Krydderurter (Laurbærblade, Rosmarin, Timian mm.)
- Salt/Peber
- Vakuum poser
- Sous-vide gryde
Svineskanke kommes i vakuum pose med et godt drys salt/peber og tidens krydderurter. Der suges vakuum på posen som derefter svejses.
Skankene kommes efterfølgende i sousvide gryden ved 65 ºC i 18 – 20 timer.
Efter endt tid i sousvide gryden tage skanke op og poser tømmes for saft som gemmes til sovs (PAS PÅ med salt hvis skyen skal bruges til sovs).
Skanke sættes på spyd og steges ved middel varme ca. 1 time.
Efter sousvide gryden er skankene ret møre og skal
derfor monteres med ekstra spid der sikre rotation med spydet. Skankene bindes med kødsnor til spydet så de ikke falder af.
Temperaturen i stenovnen reguleres ved at styrer luft til og fra ovnen og
der skal tilstræbes en temperatur på 200 ºC for ikke at branke sværen.
Skankene er efterfølgende smørmøre med en god røg smag. Serveres med grøntsager og kartofler helst stegt samtidigt i stenovnen.
Skyen koges op, skummes og inddampes lidt. Tilsæt lidt fløde og der bliver en himmelsk sovs.