Skulle der være en rest svær tilbage fra en kamsteg eller lignende er der her en god opskrift på gammeldags flæskesvære – ikke sunde men bestemt velsmagende og nemme at lave.
Sværen saltes og steges af to omgange så det tager lidt tid.
Først pudses sværen for det værste fedt. der skal være lidt tilbage for smagen.
Der laves en saltlage bestående af 165g salt pr. liter vand. Lagen koges sammen og afkøles.
Sværen saltes en time i lagen hvorefter den afdryppes og tørres let.
Sværen steges i en bradepande midt i ovnen med under og overvarme eller varmluft ved 165⁰C. Det er vigtigt at bradepanden ikke er for fyldt og 6 -750g er passende pr. stegning. Sværen vendes i lidt olie før stegning for at undgå sammenklistre.
Sværen steges i 90 min og vendes et par gange under vejs for at sikre mod sammenklistring og ensartet stegning.
Sværen er stadig blød og uspiselig. Det værste smeltede fedt fjernes og sværen køles af til køleskabs temperatur.
Nu eftersteges sværen ved 200 – 220 ⁰C i 25 – 30min. sværen vendes jævnligt for at få en ensartet stegning og når svære begynder at boble op er de færdige. Det er vigtigt at holde øje med sværen hele tiden i denne proces så de ikke får for meget. Farven skal stadig være lys og man kan prøve sig lidt frem og smage under vejs