Tomat blomme ketchup
Ingredienser:
- 1kg Solmodne Tomater
- 500g Blommer
- 1 løg
- 1spsk Olivenolie
- 1tsk Røger paprika
- 3spsk Æbleeddike
- 3spsk Blommeeddike
- ½dl Farin
- 1 tsk. salt
- Peber
Tomater og blommer skæres i mindre stykker. Kom ½ dl vand i en tykbundet gryde og kog tomater og blommer i 30min under låg.
Hak løget og svits det i olien ved lav varme uden at det tager farve. Når løgne er glasklare og møre tilsættes paprikaen som ”brændes” let af. Tilsæt derefter eddiker, farin og salt og peber. Vær forsigtig med salt da det hele indkoges meget og det kan være svært at gennemskue den endelige mængde.
Purer tomater og blommer i en blender og sigt alle kerner og skaldele fra.
Hæld løgmassen og purren sammen i en gryde og kog det hele ind. Det skal koges meget ind og det tager lang tid.
Kog først friskt purren uden låg indtil halvdelen af væsken er væk. Kog derefter meget forsigtigt til purren er reduceret til 1/3, det tager 4 – 5 timer. Blend det hele og so om konsistensen er den samme som i ketchup flasken i køleskabet. Hvis ikke kog noget mere til de er ens. Juster med salt og eddike.
Køl af og den er klar til brug.