Hot Pot

Kinesisk svar på fondue. En lille gryde med et sprit bluds. En god kyllingen bouillon og en masse tyndt skåret kød,  grøntsager og nudler.

Kød, grøntsager og nudler tilberedes i bulionen og spises med en god Soya  eller dip til.

Jo mere der koges desto bedre suppe. Når man næsten er mæt tilsættes suppen eventuelt et pisket eller helt æg og spises.

Kød
  • Kylling
  • oksekød (Inderlår eller bedre)
  • Svinekød, filet, nakkekam virker fint.
  • And

Fersk kød af god kvalitet skal fryses i et par timer og skæres i tynde skiver (1 – 2 mm). I min fryser er 1,5 – 2 timer perfekt for ikke alt for tykke stykker kød.

Fisk og skaldyr
  • Laks og anden fisk i tern
  • Rejer
  • Kammuslinger
  • Jomfru hummer
  • Muslinger 
  • mm.

Her tænker jeg at man nok skal være lidt varsom med at blande fisk og kød i samme suppe, kan ikke helt forestille mig den smags variant.

Bouillon

Til 4 personer skal der bruges 2 liter god bouillon/suppe.

  • Hønse/kylling
  • Okse
  • Grøntsags bollion
  • Fiske suppe

Kylling Bouillon

Bryst kødet fra en god kylling skæres af og resten af kyllingen koges med løg, en gulerod, lidt porre og lidt selleri i et par timer. til 4 personer skal bruges 2 liter bouillon. 

Grøntsager
  • Champignon
  • Svampe, Champinon, bøgehat, shitak, Enoki svampe, 
  • Bok Choi kål
  • Spidskål i tynde strimler
  • Blad selleri i tynde strimler
  • Forårsløg i tynde skiver
  • Løg
  • Grøntkål 
  • Rød peber i strimler
Kun fantasien sætter grænser
 
Nudler og Dumplings
  • Glas nudler
  • Kinesiske nudler
  • Dumplings med hakket kød og ingefær er super godt
  • Dumplings med fisk eller rejer
  • Dumplings, vegetarisk

Alt kan bruges bare det ikke skal koge mere end 1 – 2 min.

 
Æg
  • Sammenpisket æg 
  • Helt æg (pocheres som det sidste i suppen)
  • Vagtel æg (pocheres ca. 2 min) Er noget mere passende i størrelse end et helt æg og smager super godt.
Dip og krydderi
Enten til at komme i suppen eller til at dyppe det kogte kød, fisk og nudler i.
  • Revet ingefær
  • Chili Pasta
  • Hakket koriander
  • Soja
  • Bønnepasta med hvidløg
  • Hosin sauce 
  • Østers sauce
Udstyr – Hot Pot Gryde
Hot pot er en mellemting mellem en suppe og en ret. Ideen er at de ting der kommes i gryden giver suppen den endelige smag. Det er et must at hver person har sin egen gryde og tilbereder sin egen ret. På nettet kan hot pots købes på diverse kinesiske sider. ofte er de lige store nok til mig så jeg valgte at lave min egen. 
På nettet fandt jeg er sprit blus til 50kr, en fod til 50kr og en gryde til 70kr. foden skal tilrettes lidt men så har man en velfungerende gryde på 0,7l, meget passende i mine øjne.
Erfaringer viste at det er meget vigtigt at købe et spritblus der kan reguleres så suppen ikke koger alt for kraftigt. Der er tilkøbt et specielt låg der kan dæmpe varmen, kostede 28kr.
Tingene er fundet ved Survaivel store, spejdersport og Biltema men der er sikkert mange andre stede

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *