Kinesisk svar på fondue. En lille gryde med et sprit bluds. En god kyllingen bouillon og en masse tyndt skåret kød, grøntsager og nudler.
Kød, grøntsager og nudler tilberedes i bulionen og spises med en god Soya eller dip til.
Jo mere der koges desto bedre suppe. Når man næsten er mæt tilsættes suppen eventuelt et pisket eller helt æg og spises.
Kød
- Kylling
- oksekød (Inderlår eller bedre)
- Svinekød, filet, nakkekam virker fint.
- And
Fersk kød af god kvalitet skal fryses i et par timer og skæres i tynde skiver (1 – 2 mm). I min fryser er 1,5 – 2 timer perfekt for ikke alt for tykke stykker kød.
Fisk og skaldyr
- Laks og anden fisk i tern
- Rejer
- Kammuslinger
- Jomfru hummer
- Muslinger
- mm.
Her tænker jeg at man nok skal være lidt varsom med at blande fisk og kød i samme suppe, kan ikke helt forestille mig den smags variant.
Bouillon
Til 4 personer skal der bruges 2 liter god bouillon/suppe.
- Hønse/kylling
- Okse
- Grøntsags bollion
- Fiske suppe
Kylling Bouillon
Bryst kødet fra en god kylling skæres af og resten af kyllingen koges med løg, en gulerod, lidt porre og lidt selleri i et par timer. til 4 personer skal bruges 2 liter bouillon.
Grøntsager
- Champignon
- Svampe, Champinon, bøgehat, shitak, Enoki svampe,
- Bok Choi kål
- Spidskål i tynde strimler
- Blad selleri i tynde strimler
- Forårsløg i tynde skiver
- Løg
- Grøntkål
- Rød peber i strimler
Nudler og Dumplings
- Glas nudler
- Kinesiske nudler
- Dumplings med hakket kød og ingefær er super godt
- Dumplings med fisk eller rejer
- Dumplings, vegetarisk
Alt kan bruges bare det ikke skal koge mere end 1 – 2 min.
Æg
- Sammenpisket æg
- Helt æg (pocheres som det sidste i suppen)
- Vagtel æg (pocheres ca. 2 min) Er noget mere passende i størrelse end et helt æg og smager super godt.
Dip og krydderi
- Revet ingefær
- Chili Pasta
- Hakket koriander
- Soja
- Bønnepasta med hvidløg
- Hosin sauce
- Østers sauce