Koldrøget Rensdyr kølle 3 kommentarer / Røgeri / Af Finn Hansen Har som barn ofte fået saltet koldrøget rensdyrkølle fra Grønland som smager fantastisk.Det er let at skaffe udbenet rensdyrkølle i Sverige. Køllen pudses for alle sener og hinder så det er helt rent kød Køllen kommer i et elastisk kødnet og lagesaltes 4 – 5 døgn ved køleskabs temperatur.Lagen bestående af 60 g salt og 15 g brun farin pr. liter vand. Lagen koges op og afkøles før køllen kommes i. Køllen tørres nu ca. 2 døgn ved køleskabstemperatur til overfladen er helt tør og modtagelig for røg.Køllen røges nu 36 – 40 timer ved maksimalt 20 ºC. Normalt interval røges så 12 timer røg 12 timer pause.Køllen modnes/tørres efterfølgende yderlig 5 dage ved køleskabs temperatur og er klar til servering.Spises bedst tyndt skåret på rugbrød med smør og rå løg.
Finn Hansen december 9, 2021 kl. 10:34 am Det er normalt udbenet kølle jeg ryger. Får det fra Norge når min søster er på skiferie – men mener bestemt jeg har set det på frost i Bilka. Svar
Finn Hansen december 12, 2021 kl. 5:08 pm Bilka Hundige har rensdyrfilet og elsdyr kølle på Frost. Svar
Hvor kan jeg købet koldrøget rensdyrkød/filet?
Det er normalt udbenet kølle jeg ryger. Får det fra Norge når min søster er på skiferie – men mener bestemt jeg har set det på frost i Bilka.
Bilka Hundige har rensdyrfilet og elsdyr kølle på Frost.