- Forberedelse:
- Udbening, marinader og rum: 2 timer
- Marinering 12 – 24 timer
- Stegetid: 4- 6 timer
Ingredienser:
- 5 – 6 kg Udbenet skinke fra gris.
Det bliver pænest hvis ryg og lyske kødet fjernes (det nænnede jeg desværre ikke på denne skinke)
Injektions Minade
- 1/2 dl Tør Hvidvin
- 2 tsk. Æble eddike
- 2 tsk. Fennike frø
- 1 tsk. Oliven Olie
- 2 tsk. Hel Sort peber
- ½ tsk. Hvidløgs pulver
- ½ tsk. Løgpulver,
De tørre ingridienser males fint i en krydderikværn og tilsættes vin, olie og eddike. Der tilpasses med vin indtil marinaden er passende tynd til at kunne sprøjtes ind i kødet.
Aftør skinken med et klæde og injicer marinaden med en kaanyle mange steder på skinkens overflader.
Pak skinken ind i folie og lad den hvile 12 – 24 timer i køleskab.
Forbered rubben. Knus krydderierne groft og mix med olie og hvidløg. Det skal værer e fugtig rub der kan smørres på kødet. Er der ikke nok olie tilføres lidt mere så man fornemmer det kan binde til skinken.
Rub
- 3spsk. Fenneke frø
- 2 spsk. Salt
- 2 spsk hel sort peber
- 2 spsk. Oliven Olie
- 1 spsk. Løg pulver
- 1 spsk. Paprika
- 6 – 8 fed knust Hvidløg.
Tag skinken ud af køleskabet og aftør den igen med et klæde
Rids skinkens svær med en skarp kniv i et ”diammant mønster.
Bind skinken sammen med kødsnor så det bliver et sammenhængende og ensartet stykke kød.
Sæt skinken på stege spydet. Det er en fordel med et ekstra medbringer spyd der sikre at skinken altid roterer selvom kødet trækker sig lidt under stegningen, se billedet ovenfor.
Smør rubben på skinkens overflade og Lad skinken hvile en halv time ved stue temperatur og beskyttet mod insekter.
Steg skinken i stenovnen ved medium varme 4 – 6 timer. Det er en god ide med en drypbakke under kødet og en skærm der tager det værste stråle varme fra bålet.
Tjek med et stege termometer, den er færdig når kernetemperaturen er min 68 – 74. Da timningen er svær med en stenovn pakkes kødet ind og hviler indtil det skal bruges og minimum 30min