Lidt tykke nudler med godt med bid. Specielt velegnede til Ramensuppe eller tilsvarende Japanske retter.
Udmærker sig ved at være fod æltede hvilket altid er et godt emne når suppens spises.
Ingredienser.
500g Højprotein hvedemel f.eks. Manitoba.
250g Koldt vand
1/2 Spsk salt
Ingredienser blandes i rører maskinen og æltes i 10min ved middel hastighed.
Dejens konsistens skal være fast men stadig æltbar.
Dejen kommes i en ca. 18 l fryseposepose som holdes lukket i toppen med en hånd.
Med foden strækkes dejen og trykkes godt flad. Åben posen og fold dejen sammen. Gentag processen minimum 15 minutter til der er opnået en helt glat, smidig og elastisk dej. Man må prøve sig lidt frem og ja det er anstrengende arbejde. Posens skiftes et par gange når risikoen for revner bliver for høj.
Udruld nu dejen i et rektangel med en tykkelse på 3-4mm. Brug Maizena for udruldningen og så dejen ikke klistre sammen.
Læg dejen sammen så 1/3 og skær dejen i 3 – 4 mm brede strimler.
udfold strimlerne med til lange nudler og kog dem i let saltet vand ca. 2min
Nudlern er velegnede til Udon og Ramen suppe eller tilsvarende japanske retter