Underligt navn da det egentligt er karamelliserede sorte hvidløg. Formålet er er aromatiske løg med massere af omani der kan bruges som smags tilsætning til salater og diverse retter. Smagen er sværd at beskrive men langt fra normale hvidløg og det eneste der er at gøre er at prøve dem.
Energi krisen kradser og den følgende proces er noget hårdrejsende for de fleste med mindre man har billig grøn energi ad libitum (solceller på taget). Ikke et ord her om at afregningspriserne for strøm leveret retur på elnettet er rimeligt ringe og alt hvad jeg kan bruge selv kan bruge giver mig en stor glæde.
Hele Hvidløg med skaller rengøres for det værste stilk og løse blade. Det er vigtigt at der ikke er begyndt spirring og disse løg må kasseres. Løgne pakkes i en stege pose som bindes tæt og kommes i en riskoger. Med riskogeren på ”keep Warm” indstillingen står løgene nu 7 dage ved 70 – 90ºC. Stegeposen er en meget simpel måde at styrer fugtigheden under processen uden at ofre en special riskoger til formålet
Derefter vendes løgne så de nederste kommer øverst og derefter 7 dage mere, i alt 14 dage.
Min riskoger er lidt besværlig da den slukker automatisk efter 12 timer så 2 – 3 gange om dagen resettes gryden.
Efter 14 dage er løgene blevet brune og lidt svampede. De bliver ikke alle færdige samtidigt så man må holde lidt øje med dem så de ikke er for hårde eller bløde.
Løgne efter tørres ved stue temperatur i 45 dage og de er klar til brug.
Anvendelse
- Salat
- Tapanade
- Pasta topping
- Mayonnaise