Grissini

Brødpinde der kan spises til alt og varieres i det uendelige

  • 50 g Gær
  • 3 dl Lunkent vand
  • 500 g hvedemel
  • 3 – 4 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 2 spsk. Oliven Olie

Bland vand, sukker, salt, Olie og Gær i en
skål. Tilsæt det meste af melet og ælt dejen grundigt til den er elastisk og
blød.

Rul stænger på ca. 1 cm i diameter og med en
længde svarende til bagepladens bredde. Læg  stængerne med 2 cm afstand og lad dem forhæve en halv time.

 

Bag grissinier ved 200⁰C i ca. 15 minutter til de er tørre uden at have taget for meget farve.

Efterfølgende når alle er bagt gennem tørres de ved 100⁰C varmluft i mindst en time – de skal være helt tørre.

De kan med fordel drysses med sesam frø, birkes, hvidløgs olie eller krydderier som timian, oregano, rosmarin før bagning.

Afkøles og opbevares tørt indtil brug.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *