Brødpinde der kan spises til alt og varieres i det uendelige
- 50 g Gær
- 3 dl Lunkent vand
- 500 g hvedemel
- 3 – 4 tsk. salt
- 2 tsk. sukker
- 2 spsk. Oliven Olie
Bland vand, sukker, salt, Olie og Gær i en
skål. Tilsæt det meste af melet og ælt dejen grundigt til den er elastisk og
blød.
Rul stænger på ca. 1 cm i diameter og med en
længde svarende til bagepladens bredde. Læg stængerne med 2 cm afstand og lad dem forhæve en halv time.
Bag grissinier ved 200⁰C i ca. 15 minutter til de er tørre uden at have taget for meget farve.
Efterfølgende når alle er bagt gennem tørres de ved 100⁰C varmluft i mindst en time – de skal være helt tørre.
De kan med fordel drysses med sesam frø, birkes, hvidløgs olie eller krydderier som timian, oregano, rosmarin før bagning.
Afkøles og opbevares tørt indtil brug.